top of page
solekko-section-1.jpg

Solekko tarina

Solekko tehä juhlat

Vuonna 2020 ryhmä ystäviä totesi, että Lapista puuttuu laadukas vaihtoehtoisen taiteen ja kulttuurin festivaali. Todettiin, että "solekko tehä".


Niin perustettiin Solekko Tehä Ry, joka ensimmäisenä toimintavuotenaan järjesti ensimmäiset 200 hengen Solekko Festit Könkhän kylässä. Ensimmäiset fästit myytiin loppuun ja sillä tiellä ollaan.


Solekko Fest on profiloitunut laadukkaan, pohjoisesta maaperästä kumpuavan indie-, folk-, ja elektromusiikin festivaaliksi. Tarjoamme myös monitaiteellisia työpajoja ja elämyksellistä visuaalisuutta Lapin alkusyksyn yössä.Solekko on pandemia-ajan keskellä synnytetty festivaali, joka on taistellut olemassaolostaan väkevästi ja suurella sydämellä. Kasvukivuilta ei ole vältytty, mutta apua on pyydetty – ja sitä on myös saatu.

Solekko Festin taustalla on aina jyllännyt pohjoinen yhteisöllisyys. Vuoden 2023 aikana sen voima on vahvistunut entisestään. Festivaaliorganisaatio on kasvanut ja saanut taustatuekseen merkittävän määrän neuvonantajia.


Solekko Fest edustaa yksinkertaisen hyvää meininkiä. Vaalimme Lapin ainutlaatuista ja väkevää elinvoimaa – niin taiteessa, yhteisössä kuin luonnossa. Jos haluat olla osana edistämässä tätä - liity yhdistyksen jäseneksi!


Syksyllä 2024 Solekko Fest muuttaa Muonion kunnan puolelle. Jatkamme pohjoisen lahjakkuuden juhlintaa kuten aina ennenkin, mutta tulemme jatkossa kiinnittämään esiintyjiä myös ulkomailta.


Solekko jatkaa juhlia! Syyskuussa nähdään. Seuraa sosiaalisen median kanaviamme ja pysyt kartalla seuraavien kyläjuhlien rakentumisesta.Kuvaaja: Sirpa Anttonen

bottom of page