top of page
solekko-section-1.jpg

Solekko Tehä Ry

Solekko tehä juhlat

Vuonna 2020 ryhmä ystäviä totesi, että Lapista puuttuu laadukas vaihtoehtoisen taiteen ja kulttuurin festivaali. Todettiin, että "solekko tehä".


Niin perustettiin Solekko Tehä Ry, joka ensimmäisenä toimintavuotenaan järjesti ensimmäiset 200 hengen Solekko Festit Könkhän kylässä. Ensimmäiset fästit myytiin loppuun ja sillä tiellä ollaan.


Solekko Fest on profiloitunut laadukkaan, pohjoisesta maaperästä kumpuavan indie-, folk-, ja elektromusiikin festivaaliksi. Tarjoamme myös monitaiteellisia työpajoja ja elämyksellistä visuaalisuutta Lapin alkusyksyn yössä.Solekko Fest on pandemia-ajan keskellä synnytetty festivaali, joka on taistellut olemassaolostaan väkevästi ja suurella sydämellä. Kasvukivuilta ei ole vältytty, mutta apua on pyydetty – ja sitä on myös saatu.

Solekko Festin taustalla on aina jyllännyt pohjoinen yhteisöllisyys. Vuoden 2023 aikana sen voima vahvistui entisestään. Festivaaliorganisaatio on kasvanut ja saanut taustatuekseen merkittävän määrän neuvonantajia.

Syksyllä 2023 Solekko Tehä Ry muutti Muonioon ja suunnitelmat jatkaa Solekko Fest-tapahtumaa olivat kovassa vauhdissa. Valitettavasti jouduimme kuitenkin toukokuussa 2024 tekemään ison päätöksen jättää tapahtuma vuonna 2024 järjestämättä siinä kokoluokassa, kun tarkoitus oli. Apurahapäätökset olivat kielteisiä ja lipunmyyntiin nojaaminen olisi ollut liian iso riski.

Pahimmassa tapauksessa se olisi voinut tarkoitaa kaikkien esiintymispalkkioiden ja sovittujen korvausten maksamatta jäämistä, mitä emme halua tapahtuvaksi.


Solekko Tehä Ryn vakaa pyrkimys on tuoda pohjoisesta maaperästä kumpuava taide ja kulttuuri näkyväksi, rikkoa rajoja ja käsityksiä siitä, kuka ja kenelle kulttuuria voi tehdä.

Tästä syystä festivaalin peruuntuessa emme suinkaan päättäneet jättää kaikkea kulttuuritoimintaa taaksemme, vaan yhdistys kehittää kaiken aikaa uusia mahdollisuuksia tuoda pohjoiselle alueelle sitä poikkeuksellista, monipuolista, omalaatuista, rajat ylittävää ja rikkovaa, yhteisöllistä kulttuuria, jota Solekko Fest on edustanut.

Haluamme edelleen jatkaa työtä keikkojen, klubi-iltojen, taidenäyttelyiden ja muun kulttuuritoiminnan parissa. Jos sinua kiinnostaa olla osallisena järjestämässä tällaisia, niin meille saa aina laittaa sähköpostia ideoiden ja innokkuuden merkeissä. Teemme mielellään yhteistyötä muiden kulttuuriyhdistysten kanssa ja kehittelemme laajempia hankkeita, joihin yhteistyökumppanit ovat oikein tervetulleita. Haluamme myös painottaa, että yhdistyksemme toiminta on liikkuvaista ja voimme keksiä tapahtumaa Muonion lisäksi esimerkiksi Ouluun, Inariin, Saariselälle kuin vaikkapa Haaparantaan tai Pajalaan. Ideoidaan ja luodaan kulttuuria yhdessä, SOLEKKO TEHÄ!


Solekko Tehä Ry edustaa yksinkertaisen hyvää meininkiä. Vaalimme Lapin ainutlaatuista ja väkevää elinvoimaa – niin taiteessa, yhteisössä kuin luonnossa. Jos haluat olla osana edistämässä tätä - liity yhdistyksen jäseneksi!


Hyppää mukaan yhdistyksen toimintaan, jolloin olet automaattisesti mukana suunnittelemassa uutta. Jäsenille kaikki tulevat tapahtumat ovat ilmaisia, eikä kaikessa tarvitse olla mukana tekemässä. 

Yhdistystä voi tukea myös kannatusjäsenyyden merkeissä. Kannatusjäsenyydellä pääset mukaan yhdistyksen vuosijuhlaan syksyllä 2024. Vuosijuhlista tiedotamme myöhemmin.


Maksutiedot 

Tilinumero:FI07 5640 0220 4888 32

Saaja: Solekko Tehä Ry


Kannatusjäsenyys: 10€

Uusi yhdistyksen jäsen: 60€ (liittymismaksu 30€+yhdistyksen jäsenmaksu 30€)

Uusiutuva yhdistyksen jäsenyys: 30€


Liittymislomakkeelle tästä.Solekko jatkaa juhlia! Syyskuussa nähdään. Seuraa sosiaalisen median kanaviamme ja pysyt kartalla seuraavien kyläjuhlien rakentumisesta.Kuvaaja: Sirpa Anttonen

bottom of page