top of page
solekko-hero.jpg

Kyllä, nämä juhlat juhlitaan keskellä metsää. 

Juuri siksi olemme tehneet saapumisen helpoksi. 

 

Junalla: Asemat Kolari ja Rovaniemi, aikataulut ja liput

Muista ostaa lisäksi lippu festivaalibussiin lippukaupastamme, liput tulevat myyntiin kevään aikana.

Voit myös ostaa junalipun Ouluun ja vaihtaa sieltä festaribussin kyytiin.  

Festivaalibussilla:

Reitit

Oulu linja-autoasema-Tornio-Pello-Kolari rautatieasema-Muonio-Kangosjärvi (Leirintä ja festivaalialue)

Rovaniemi rautatieasema-Kittilä (lentokenttä)-Levi-Äkäslompolo-Kolari-Muonio-Kangosjärvi (Leirintä ja festivaalialue)

Liput näihin kuljetuksiin myynnissä lippukaupassamme. Valitse mistä nouset kyytiin, ja varaa meno-paluulippusi.

Aikataulut julkaistaan myöhemmin keväällä.

Molemmat bussit lähtevät perjantaina ja saapuvat majoituksiin hyvissä ajoin ennen festivaalin alkua. Sunnuntaina sama kuljetus lähtee alueelta, kiertäen majoitusten kautta n. klo 12

Pidätämme oikeudet muutoksiin reittien osalta.

Kimppakyydillä: Jätä oma ilmoitus tai löydä kyyti sosiaalisen median kautta. Julkaisemme ennen festivaalia postauksen, jonka alle voit oman tarjouksesi jättää. Lukuisia kimppakyytiryhmiä löydät myös Facebookista!

 

Lentäen: Lentokentät Rovaniemi ja Kittilä 

Osta lisäksi lippu festivaalibussiin, niin pääset vaikka suoraan Kangosjärvelle asti!

SOLEKKO SAAPUA

Kätevimmin majoitut festivaalialueen läheisyydessä, metsän siimeksessä leirintäalueella. Solekko napata retkeilyvarusteet matkaan ja pistää omannäköinen leiri pystyyn!

Kelit syyskuussa voivat olla viileät, joten suosittelemme vedenpitävää telttaa, sekä kolmen vuodenajan makuupussia ja -alustaa. Alue sopii myös mainiosti riippumattoiluun.

CAMP EASY

Voit myös vuokrata valmiiksi kasatun telttamajoituksen viikonlopuksi – itselle tai vaikka koko porukalle.

Myynnissä myös yksittäisiä paikkoja valmiina odottavaan puolijoukkuetelttaan. Tähän majoitukseen voit tulla oman makuupussin ja makuualustan kanssa, tai varata täysin valmiin paikan. 

Majoitusliput voit ostaa kätevästi LIPPUKAUPASTAMME.

 

Festivaalialueen välittömästä läheisyydestä voi ostaa myös sähköttömän paikan asuntoautolle, -vaunulle tai reissupakulle. Paikkoja on myynnissä rajoitetusti. Varaathan omasi pikimmiten ostamalla parkkilipun lippukaupastamme.

 

Koska leirintäalueelle ei voi pysäköidä autoja ja alueen läheisyydessä on rajatusti parkkitilaa, suosittelemme saapumista festivaalibussilla. 

 

Mökki- tai hotellimajotuksen suosittelemme varaamaan seuraavista paikoista!

Lapland Hotels Olos - varaa täältä!

Harriniva Adventure Resort - varaa täältä!

 

Voit myös varata mökin Muonion alueelta, nettimökki.fi ja airbnb.fi

SOLEKKO MAJOITTUA

Sirpa Anttonen

Hiisi on itämerensuomalaisten kansojen alkuperäisuskonnossa pyhä paikka. Suomalaisessa kulttuurissa hiisi on tarkoittanut kalmistoa tai kulttipaikkaa, johon on tultu kunnioittamaan esi-isiä ja -äitejä. Hiiteen on tultu tervehtimään ja lahjomaan myös jumalia ja jumalattaria kuten Tapiota, Metsän kuningasta, Mielikkiä ja Akkaa, metsän ja maan emoja sekä Ukko Ylijumalaa.

Martti Haavio on määritellyt hiiden universumin symboliseksi keskukseksi: “Pyhä lehto muodosti näyttämön, joka vastasi alkulehtoa. Siellä oleva erillinen tammi, koivu tai haapa, kenties vain pensas, oli kosminen puu, elämänpuu. Lähde, jollainen oli niin monessa pyhässä lehdossa, oli elämän lähde.”


Myös Solekko Festeillä painutaan yöksi hiiteen, ottamaan yhteyttä luontoon, ääneen ja ympäröiviin ihmisiin. Näissä juhlamenoissa rytmi tuntuu rintakehässä – ja muistuttaa elämän juurivoimasta.

HIISILAVA - 

ELEKTRONISEN MUSIIKIN PYHÄ PAIKKA

Sirpa Anttonen

Päälavalla koetaan erilaisten kulttuurien rikastuttavaa kirjoa; sille nousevat niin paikalliset kuin lainatut lahjakkuudet. Päälavalla nähdään ja kuullaan värikäs kattaus laadukkaita pohjoismaisia artisteja ja kokoonpanoja.

Päälavan saattavat vallata myös erilaiset esittävät taiteet – ja päiväsaikaan siellä voidaan pistää villisti tanssiksi kaiken ikäisten kesken.

PÄÄLAVA

Tähän päivittyy aluekartta.

ALUE

Paikalliset ja lähialueiden pienyrittäjät, käsityöläiset ja luonnontuotevalmistajat pistävät pystyyn kojunsa Solekko Festien markkinoilla. Tule tutustumaan käsityöperinteeseen ja paikallisiin makuihin!

KYLÄN MARKKINAT

Alueella myydään sekä ruokaa että alkoholitonta ja alkoholillista juotavaa. Ruokakojuistamme löytyy myös kasvisvaihtoehtoja, yleisesti myös gluteeniton ja vegaaninen ruokavalio on otettu huomioon. Ruokakojut ovat auki iltamyöhään ja baarit koko festivaalialueen aukiolon ajan.

Alueelle ei saa tuoda omia juomia ja vesipullo on oltava tyhjä alueelle tullessa, sen voi täyttää alueen sisällä.

Pyrimme järjestämään tulipaikan, missä voit grillata markkinoilta ostamiasi makkaroita ja vaahtokarkkeja. Myös omia eväitä saa lämmittää tällä tulipaikalla.

RUOKA JA JUOMA

Sauna ja palju 20€.

Voit ostaa Solekko PLUS- lipun, joka sisältää sauna- ja paljuvuorot nyt Early Bird-hintaan 97€

Erikseen myytävät sauna+paljuliput tulevat myyntiin lähempänä festivaalia, jos saunavuoroja vielä PLUS-pakettien jälkeen jää myytäväksi. Nappaa siis heti omasi!

Festivaalialueen läheltä, n 500m päästä, löytyy myös uimaranta.

Festivaalialueella ja leirinnässä on bajamajoja sekä vesipisteet.

FASILITEETIT

Alueen välittömässä läheisyydessä on erittäin rajattu määrä parkkipaikkoja ja perimme niistä parkkimaksun, 10€. Leirintään tuleva voi parkkeerata autonsa ilmaiseksi lähistöltä löytyvälle parkkialueelle, jonne on selkeät opasteet.

Suosittelemme festivaalibussia, jolla pääset Muoniosta Kangosjärvelle kätevästi. 

PYSÄKÖINTI

Meillä käy maksuvälineenä yleisimmät kortit, käteinen sekä Mobile Pay. Jokainen myyjä määrittää omat maksuvälineensä, joten näistä me emme ei tiedota.

Lähin automaatti löytyy Muoniosta, joten varaa käteistä mukaan jo valmiiksi.

MAKSAMINEN SOLEKKOILLA

MUU INFO

Teemme jatkuvaa työtä sen eteen, että jättäisimme pienemmän jäljen ympäristöömme. Kierrätämme – ja odotamme sitä myös vierailtamme. Toivomme, että jokainen jättää luonnon roskattomaksi ja suosii esimerkiksi kimppakyytejä fästeille saapuessaan.

Lapin luonto on ainutlaatuinen. Olkoon käytöksemme sen arvoista. 

SOLEKKO VÄLITTÄÄ YMPÄRISTÖSTÄ!

TULE MYYJÄKSI

Myyntipaikka Kylän markkinoilla kustantaa 50€ – tarjoamme pöydän ja sähkön. Sateen sattuessa sinulla kannattaa olla mukana oma teltta, laavu tai muu sateelta suojaava rakenne. Täytä lomake ja otamme yhteyttä!

Ruokamyyjille paikkamaksu on 400€, sisältää sähkön, jätehuollon ja veden. Laita meille sähköpostia solekkofest@gmail.com ja otamme yhteyttä!

Tahdotko tehdä kanssamme tätä värikästä kyläjuhlaa? Täytä lomake ja otamme yhteyttä.

SOLEKKO TALKOILLA

SOLEKKO TEHÄ!

bottom of page